Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie.

Lista alergenów podana jest pod jadłospisem. 


Jadłospis od 18.11.2024 do 22.11.2024

data

dzień tygodnia

 śniadanie obiad podwieczorek

18.11.2024

poniedziałek

ryż 10 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, ser żółty 10 g, polędwica z indyka 10 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

banan 100 g

alergeny: 1, 3, 7

zupa krem z cukinii i brokuła 200 ml z pestkami słonecznika

kasza jęczmienna 40 g, gulasz wieprzowy (mięso szynka 70 g, papryka czerwona 12 g, marchewka 10 g, cebula 8 g), bukiet warzyw 70 g (kalafior, brokuł, marchewka, masło 5 g), surówka z pora 20 g i jabłka 45 g, z jogurtem 6 g

kompot 150 ml, gruszka 100 g

alergeny: 1, 3, 7, 9, 

mleko 100 ml

placki z jabłkiem i cukrem pudrem (mąka pszenna 35 g, jaja 22 g, jogurt 18 g, mleko 33 ml, jabłko 67 g, cukier puder), twarożek: ser biały 30 g, wanilia, jogurt 6 g, cukier 2 g

alergeny: 1, 7

19.11.2024

wtorek

kasza manna 9 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, jajko 32 g, schab pieczony 10 g, sałata, papryka 14 g, pomidor 10 g

kiwi 75g

alergeny: 1, 7

rosół z makaronem i natką 200 ml

ziemniaki 150 g, potrawka z kurczaka 160 g (śmietana 12 g, mąka, marchewka 10g , natka), marchewka juniorka 70g, ogórek kiszony 50g

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 7, 9

kawa inka na mleku 120 ml

ryż zapiekany z jabłkiem (ryż parab. 28 g, śmietana 33 g, mleko 50 ml, cukier, cynamon, jabłko duszone 150 g)

kalarepka 25 g

alergeny: 1, 7

20.11.2024

środa

kasza kukurydziana 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica drobiowa 30 g, papryka żółta 14 g, świeży ogórek 10 g

mandarynka 100g

alergeny: 1, 7

zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem 200 ml

naleśniki z serem (mąka: pszenna 15 g, pełnoziarnista 17 g, orkiszowa 15 g, jaja 30 g, mleko 67 ml), biały ser 100g, cukier 6 g) i polewą owocowo - jogurtową (banan 50 g, truskawka 42 g, jogurt 20 g), jabłko duszone 150 g, surówka z marchewki i brzoskwini (marchewka 30 g, jabłka 15 g, brzoskwinie 25g) 

woda z imbirem, cytryną i miodem 120 ml

alergeny: 1, 7, 9

herbata z cytryną 120 ml

kanapka: bułka grahamka 50 g, masło 5 g, pasta z tuńczyka 30 g, rzodkiewka 5 g, ogórek kiszony 10 g, szczypiorek

biszkopty 10 g

alergeny: 1, 4, 7

21.11.2024

czwartek

drobny makaron 12 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka z komina 30 g, sałata, rzodkiewka 14 g, ogórek świeży 10 g

kefir 50 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 7

zupa szczawiowo - szpinakowa z ziemniakami 200 ml

ziemniaki 150 g, kotlet pożarski (filet z indyka 70 g, bułka 10 g, jajko 8 g, cebulka 5 g, olej, przyprawy), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska 45 g, marchewka 10 g, ogórek świeży 10 g, koperek 2 g, oliwa z oliwek), brukselka 30 g kalafior 40g

kompot 150 ml, banan 100 g

alergeny: 1, 7, 9

mleko 100 ml

chałka 40 g, masło 6 g, twarożek (ser biały 25 g, jogurt 10 g, cukier 2 g), krem a la nutella (mleko kokosowe 12 g, daktyle 8 g, kakao)

alergeny: 1, 3, 7

22.11.2024

piątek

płatki owsiane 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, sałata, szynka konserwowa 20g , pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

gruszka 100 g

alergeny: 1, 7

zupa pieczarkowa z makaronem 200 ml

ziemniaki 150 g, ryba smażona (filet z miruny 80 g, jajo 8 g, olej, bułka tarta), sos grecki 70 g, surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona 30 g, marchewka 10 g, jabłko 25 g, olej rzepakowy)

mięta 100 ml, jabłko 100 g

alergeny:1, 3, 4, 7, 9

jogurt owocowy: jogurt naturalny 80 g, banan 50 g, maliny 30 g, bułka orkiszowa 50 g, masło 5 g

chrupki kukurydziane

marchewka 25g

alergeny: 1, 7


Lista alergenów:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki

Przyprawy

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, ziele angielskie, tymianek, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pieczywo podawane zamiennie do posiłków:

  • bułka orkiszowa,
  • bułka owsiana,
  • bułka poznańska,
  • chałka bez kruszonki,
  • chleb biały,
  • chleb mix – 5 zbóż,
  • chleb orkiszowy,
  • chleb razowy,
  • chleb sojowy,
  • chleb z dynią,
  • chleb z siemieniem,
  • chleb ze słonecznikiem,
  • chleb żytni,
  • grahamka,
  • kajzerka.