Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie.

Lista alergenów podana jest pod jadłospisem. 


Jadłospis od 31.03.2025 roku do 04.04.2025 roku

data

dzień tygodnia

 śniadanie obiad podwieczorek

31.03.2025

poniedziałek

płatki owsiane 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, jajo 32 g, szynka z kotła 20 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 3, 7

zupa krem z zielonych warzyw 200 ml z pestkami słonecznika

spaghetti (makaron 45 g, mięso wieprzowe 75 g, żółty ser 10 g, cebulka 5 g, przecier pomidorowy 30 g), sałatka z ogórka 70 g (ogórek kiszony 60 g, papryka świeża 20 g , cebula 10 g, olej)

kompot 150 ml, gruszka 100 g

alergeny: 1, 3, 7, 9

mleko 100 ml

placki z jabłkiem i cukrem pudrem (mąka pszenna 35 g, jaja 22 g, jogurt 18 g, mleko 33 ml, jabłko 67 g, cukier puder), dżem 20 g  

alergeny: 1, 7

01.04.2025

wtorek

drobny makaron 12 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, ser żółty 10 g, filet z indyka 10 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

banan 100 g

alergeny: 1, 7

zupa barszcz czerwony 200 ml

kasza bulgur 40 g, polędwiczki wieprzowe (polędwiczki wieprzowe 70 g, cebula 10 g, olej 5 g), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska 40 g, papryka kolorowa 40 g, rzodkiewka 10g, olej 8 g), brokuł 70 g

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 7, 9

kakao 120 ml

bułka pszenna 45 g, dżem 20 g, masło 5 g, jabłko pieczone 110 g z kruszonką 32 g, 

alergeny: 1, 7

02.04.2025

środa

płatki kukurydziane 15 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka z komina 30 g, sałata, papryka 14 g, pomidor 10 g

gruszka 100 g

alergeny: 1, 7

zupa jarzynowa 200 ml

naleśniki z serem (mąka: pszenna 15 g, pełnoziarnista 17 g, orkiszowa 15 g, jaja 30 g, mleko 67 ml), biały ser 100 g, cukier 6 g) i polewą owocowo - jogurtową (banan 50 g, truskawka 42 g, jogurt 20 g), jabłko duszone 150 g, surówka z marchewki 20 g i jabłka 35 g

woda z imbirem, cytryną i miodem 120 ml

alergeny: 1, 3, 7, 9, 13

herbata z cytryną 120 ml

kanapka: bułka grahamka 50 g, masło 5 g, pasta z makreli w pomidorach 30 g , ogórek kiszony 10 g, szczypiorek

biszkopty 10 g

alergeny: 1, 4, 7

03.04.2025

czwartek

kasza manna 9 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica sopocka 20 g, sałata, rzodkiewka 14 g, świeży ogórek 10 g, twarożek ze szczypiorkiem (ser biały 12 g, jogurt 5 g, szczypiorek)

pomarańcze 80 g

alergeny: 1, 7

pomidorowa z ryżem 200 ml

ziemniaki 150 g, pieczeń rzymska (mięso drobiowo-wieprzowe 80 g, jajko 9 g, cebula 9 g, bułka, olej), mizeria 70 g (ogórek świeży 60, jogurt naturalny 10 g), fasolka szparagowa 70g 

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 7, 9, 13

mleko z rurką 250 ml

kisiel owocowy 200 ml, rogalik maślany 50 g, masło 5 g

chrupki kukurydziane 15 g

alergeny: 1, 3, 7

04.04.2025

piątek

płatki jęczmienne 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka gotowana 20 g, sałata, papryka 14 g, świeży ogórek 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 7

zupa ogórkowa 200 ml

ziemniaki 150 g, kotlet z ryby (filet z ryby 80 g, jajo 8 g, olej, bułka tarta), bukiet warzyw 70 g (kalafior, brokuł, marchewka, masło 5 g)

mięta 100 ml, banan 100 g

alergeny:1, 3, 4, 7, 9

 

kawa zbożowa 5 g, na mleku 100 g

kanapka: chleb mieszany 40 g, masło 8 g, ser żółty 20 g, sałata, pomidor 12 g, ogórek kiszony 10 g

alergeny: 1, 3, 7


Lista alergenów:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki

Przyprawy

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, ziele angielskie, tymianek, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pieczywo podawane zamiennie do posiłków:

  • bułka orkiszowa,
  • bułka owsiana,
  • bułka poznańska,
  • chałka bez kruszonki,
  • chleb biały,
  • chleb mix – 5 zbóż,
  • chleb orkiszowy,
  • chleb razowy,
  • chleb sojowy,
  • chleb z dynią,
  • chleb z siemieniem,
  • chleb ze słonecznikiem,
  • chleb żytni,
  • grahamka,
  • kajzerka.