Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie.

Lista alergenów podana jest pod jadłospisem. 


Jadłospis od 20.10.2025 roku do 24.10.2025 roku

data

dzień tygodnia

 śniadanie obiad podwieczorek

 

20.10.2025

poniedziałek

 

drobny makaron 12 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwiczka z warzywami 30 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kwaszony 10 g

gruszka 100 g

alergeny: 1, 3, 4, 6, 7

zupa barszcz czerwony z ziemniakami 200 ml

ziemniaki 150 g, kotlet z piersi indyka (filet z indyka 80 g jajko 8 g, bułka, przyprawy, olej), mizeria 60 g (ogórek świeży, jogurt naturalny), marchewka z groszkiem 70 g 

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 3, 7, 9, 13

kakao 120 ml

kanapka: chleb mieszany 40 g, masło 8 g, jajko 32 g, sałata, papryka czerwona 12 g, ogórek świeży 10 g

alergeny: 1, 3, 6, 7, 8

 

21.10.2025

wtorek

 

płatki jaglane 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, ser żółty 10 g, kiełbasa krakowska 10 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

śliwki 100 g

alergeny: 1, 6, 7

rosół z makaronem i natką 200 ml

ziemniaki 150 g, potrawka z kurczaka 160 g (śmietana 12 g, mąka, marchewka 10 g, natka), surówka z kapusty (kapusta czerwona 55 g, olej 10 g, marchewka 5 g, jabłko 10 g), bukiet warzyw 70 g (kalafior, brokuł, marchewka, masło 5 g)

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 7, 9, 13

herbata owocowa 120 ml

legumina-kasza manna z polewą owocową (kasza manna 28 g, wiśnie 33 g, banan 20 g, mleko 50 ml, cukier, wanilia), bułka kukurydziana 45 g, masło 5 g

biszkopty 10 g

alergeny: 1, 3, 7

 

22.10.2025

środa

 

kasza kukurydziana 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka gotowana 30 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek świeży 10 g

banan 100 g

alergeny: 1, 6, 7

 

zupa jarzynowa 200 ml

kluski leniwe 180 g (ser biały 150 g, jaja 25 g, mąka pszenna 40 g, orkiszowa 8 g, ziemniaki 50 g) masło klarowane, bułka tarta, cukier 10 g, mus owocowy: banan 50 g, truskawki 42 g, surówka z selera 20 g, marchewki 20 g, jabłka 25 g, rodzynek i jogurtu 6 g

woda z imbirem, cytryną i miodem 120 ml, nektarynka 100 g

alergeny: 1, 3, 7, 9, 13

herbata z cytryną 120 ml

kanapka: kajzerka 50 g, masło 5 g, pasta z tuńczyka 30 g, ogórek kiszony 10 g, papryka świeża 10 g

marchewka 15 g

alergeny: 1, 4, 7

 

23.10.2025

czwartek

 

płatki owsiane 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica sopocka 20 g, sałata, rzodkiewka 14 g, pomidorki cherry 10 g, twarożek ze szczypiorkiem (ser biały 12 g, jogurt 5 g, szczypiorek)

arbuz 100 g

alergeny: 1, 7

zupa fasolowa 200 ml

kasza gryczana 40 g, gulasz wieprzowy z warzywami (szynka wieprzowa 70 g, marchewka 15 g, papryka kolorowa 10 g, cebula 8 g), surówka wielowarzywna 60 g (marchewka, seler, por, pietruszka, jabłko, jogurt naturalny)

kompot 150 ml, gruszka 100 g

alergeny: 1, 7, 9

mleko z rurką 250 ml

kisiel owocowy 200 ml, rogalik maślany 50 g, masło 5 g, miód  

chrupki kukurydziane 10 g

alergeny: 1, 7

 

24.10.2025

piątek

płatki ryżowe 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica z indyka 20 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 6, 7 

zupa krupnik z kaszą jęczmienną 200 ml

ziemniaki 150 g, ryba smażona w sosie greckim (miruna filet 70 g, jajo 8 g, cebula 9 g, bułka, olej), surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli 70 g 

mięta 100 ml, banan 100 g.

alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 

kawa zbożowa 5 g, na mleku 100 g

kanapka: chleb mieszany 40 g, masło 8 g, ser żółty 20 g, sałata, pomidor 12 g, ogórek kiszony 10 g

kalarepka 15 g

alergeny: 1, 3, 7


Lista alergenów:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki

Przyprawy

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, ziele angielskie, tymianek, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pieczywo podawane zamiennie do posiłków:

  • bułka orkiszowa,
  • bułka owsiana,
  • bułka poznańska,
  • chałka bez kruszonki,
  • chleb biały,
  • chleb mix – 5 zbóż,
  • chleb orkiszowy,
  • chleb razowy,
  • chleb sojowy,
  • chleb z dynią,
  • chleb z siemieniem,
  • chleb ze słonecznikiem,
  • chleb żytni,
  • grahamka,
  • kajzerka.