Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie.

Lista alergenów podana jest pod jadłospisem. 


Jadłospis od 29.04.2024 do 03.05.2024

data

dzień tygodnia

 śniadanie obiad podwieczorek

29.04.2024

poniedziałek

kakao (120 ml)

pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g),wędlina (20 g), jajo (32g), sałata, pomidor (20 g)

gruszka (100 g)

alergeny: 1, 3, 7

zupa brokułowa z pestkami słonecznika (200 ml)

kasza gryczana (40 g), gulasz wieprzowy (70 g), cebula (10 g), marchew junior (70 g), ogórek kiszony (60 g) 

kompot (150 ml), jabłko (90 g)

alergeny: 1, 7, 9

kakao (120 g)

jogurt (90 g), bananowo (50 g) truskawkowy (30 g), bułka maślana (50 g), masło (8 g)

kalarepka (25g)

alergeny: 1, 3, 7

30.04.2024

wtorek

drobny makaron (12 g) na mleku (170 ml)

pieczywo mieszane (50 g), masło (5 g),ser żółty (30 g), sałata, papryka (12 g), ogórek kiszony (10 g)

banan (100 g)

alergeny: 1, 7

 

ryżanka (200 ml)

ziemniaki (150 g), kotlet mielony (80 g), jaja (8 g), cebula (9 g), bułka, kalafior (50 g) z groszkiem zielonym (10 g) i marchewką (10 g), surówka wielowarzywna (60 g)

mięta (100 ml) jabłko (100 g) 

alergeny: 1, 3, 7, 9

mleko (100 ml)

bułka pszenna (45 g), masło (5 g), ser biały (25 g), jogurt (6 g), cukier (2 g), dżem, miód

marchew (25g)

alergeny: 1, 7

01.05.2024

środa

 

alergeny: 1, 7

 

alergeny: 1, 7, 9

 

alergeny: 1, 3, 4, 7

02.05.2024

czwartek

kakao (120 ml)

pieczywo mieszane (50 g) masło (5 g), polędwica (20 g), sałata, papryka (20 g)

jabłko (100)

alergeny: 1, 7

pomidorowa z makaronem (200 ml)

ziemniaki (150 g), jajo (90 g) w sosie koperkowym, śmietana (13 g), bukiet warzyw (70 g)

kompot (150 ml), banan (100 g)

alergeny: 1, 3, 7, 9, 

herbata z cytryną (120 ml)

bułka (50 g), masło (5 g), szynka delikatesowa (20 g), sałata , rzodkiewka (15g) ogórek kiszony (15 g)

biszkopty (25g)

alergeny: 1, 7

03.05.2024

piątek

 

alergeny: 1, 7

 

alergeny: 1, 3, 4, 7, 9, 

 

alergeny: 1, 3, 7


Lista alergenów:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki

Przyprawy

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, ziele angielskie, tymianek, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pieczywo podawane zamiennie do posiłków:

  • bułka orkiszowa,
  • bułka owsiana,
  • bułka poznańska,
  • chałka bez kruszonki,
  • chleb biały,
  • chleb mix – 5 zbóż,
  • chleb orkiszowy,
  • chleb razowy,
  • chleb sojowy,
  • chleb z dynią,
  • chleb z siemieniem,
  • chleb ze słonecznikiem,
  • chleb żytni,
  • grahamka,
  • kajzerka.