Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie.

Lista alergenów podana jest pod jadłospisem. 


Jadłospis od 14.07.2025 roku do 18.07.2025 roku

data

dzień tygodnia

 śniadanie obiad podwieczorek

 

14.07.2025

poniedziałek

 

drobny makaron 12 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica wieprzowa 30 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 3, 4, 6, 7

zupa koperkowa z ziemniakami 200 ml

ziemniaki 150 g, kotlet pożarski (filet z kurczaka 80 g, jajko 8g, cebula 8 g , bułka, przyprawy, olej ), buraczki duszone 70 g, sałata ze śmietaną i jogurtem 60 g

kompot 150 ml, nektarynki 90 g

alergeny: 1, 3, 7, 9, 13

kakao 120 ml

kanapka: chleb mieszany 40 g, masło 8 g, jajko 32 g, sałata, papryka czerwona 12 g, ogórek świeży 10 g

alergeny: 1, 3, 6, 7, 8

 

15.07.2025

wtorek

 

płatki jaglane 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, ser żółty 10 g, kiełbasa krakowska 10 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

morele 80 g

alergeny: 1, 6, 7

rosół z makaronem i natką 200 ml

ziemniaki 150 g, potrawka z kurczaka 160 g (śmietana 12 g, mąka, marchewka 10g , natka), surówka z młodej kapusty (kapusta biała 55 g, olej 10g, marchewka 5g, koper 8g), bukiet warzyw 70 g (kalafior, fasolka szparagowa, marchewka juniorka, masło 5 g)

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 7, 9, 13

kawa zbożowa 5 g, na mleku 100 g

chałka 40 g, masło 5 g, twarożek na słodko (ser biały 25 g, jogurt 6 g, cukier 2 g, wanilia)

alergeny: 1, 3, 7

 

16.07.2025

środa

 

kasza kukurydziana 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka gotowana 30 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

banan 100 g

alergeny: 1, 6, 7

pomidorowa z ryżem 200 ml

ziemniaki 150 g, jajo w sosie śmietanowo koperkowym (jajko 90 g, śmietana 13 g, mąka pszenna 5 g, masło 5 g, koperek), surówka z marchewki 25 g, jabłka 45g i jogurtu 6 g, bukiet warzyw 70 g (kalafior, brokuł, brukselka , masło 5 g)

kompot 150 ml, jabłko 100 g 

 

alergeny: 1, 3, 7, 9

herbata z cytryną 120 ml

kanapka: kajzerka 50 g, masło 5 g, pasta z tuńczyka 30 g, ogórek kiszony 10 g, papryka świeża 10 g

marchewka 15g

alergeny: 1, 4, 7

 

17.07.2025

czwartek

 

płatki owsiane 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica sopocka 20 g, sałata, rzodkiewka 14 g, świeży ogórek 10 g, twarożek ze szczypiorkiem (ser biały 12 g, jogurt 5 g, szczypior)

arbuz 100 g

alergeny: 1, 7

zupa szpinakowa z ziemniakami 200ml

ryż 40 g, gulasz wieprzowy z warzywami (szynka 80 g, cukinia 15 g, marchewka 15 g, papryka czerwona 10 g, cebula 8 g), mizeria 60 g (ogórek świeży 50 g, jogurt naturalny 10 g)  

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 7, 9

kakao 120 ml

kanapka: chleb mieszany 40 g, masło 8 g, ser żółty 32 g, sałata, pomidor 12 g, ogórek świeży 10 g

alergeny: 1, 3, 6, 7, 8

 

18.07.2025

piątek

płatki ryżowe 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, filet z indyka 20 g, sałata, papryka 14 g, ogórek kiszony 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 76, 

zupa krupnik z kaszy jęczmiennej 200 ml

ziemniaki 150 g, kotlet z ryby (filet z miruny 80 g, jajo 8 g, olej, bułka tarta), surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona 30 g, marchewka 10 g, jabłko 25 g, olej)

mięta 100 ml, banan 100 g

alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 

mleko 120 ml

kisiel owocowy 200 ml, bułka pszenna 40 g, masło 5 g, dżem 15g

alergeny: 1, 3, 7


Lista alergenów:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki

Przyprawy

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, ziele angielskie, tymianek, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pieczywo podawane zamiennie do posiłków:

  • bułka orkiszowa,
  • bułka owsiana,
  • bułka poznańska,
  • chałka bez kruszonki,
  • chleb biały,
  • chleb mix – 5 zbóż,
  • chleb orkiszowy,
  • chleb razowy,
  • chleb sojowy,
  • chleb z dynią,
  • chleb z siemieniem,
  • chleb ze słonecznikiem,
  • chleb żytni,
  • grahamka,
  • kajzerka.