Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie.

Lista alergenów podana jest pod jadłospisem. 


Jadłospis od 30.06.2025 roku do 04.07.2025 roku

data

dzień tygodnia

 śniadanie obiad podwieczorek

 

30.06.2025

poniedziałek

 

płatki jaglane 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, pasta z makreli i sera białego 20 g, szynka wieprzowa 20 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

morele 100 g

alergeny: 1, 3, 7

zupa kalafiorowa 200 ml

ziemniaki 150 g, kotlet mielony (mięso wołowo-wieprzowe 80 g, jajko 9 g, cebula 9 g, bułka, olej) marchewka z groszkiem 70 g, surówka z ogórka świeżego z rzodkiewką, śmietaną i jogurtem 70 g 

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 3, 7, 9

makaron - zwykły17 g, pełnoziarnisty 17 g, polewa bananowo 50 g truskawkowa 30 g jogurtowa 20 g

chrupki kukurydziane 25 g

alergeny: 1, 7

 

01.07.2025

wtorek

 

płatki ryżowe 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, ser żółty 10 g, filet z indyka 20 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

banan 100 g

alergeny: 1, 7

zupa krem z brokuła 200 ml

ziemniaki 150 g, kurczak pieczony (udziec z kurczaka 100 g, przyprawy, olej), fasolka szparagowa 70 g

kompot 150 ml , jabłko 100 g  

alergeny: 1, 7, 9

kawa zbożowa 5 g, na mleku 100 g

zapiekanka z żółtym serem (bułka pszenna 45 g, ser żółty 15 g, szynka konserwowa 15 g, masło, zioła)

sos pomidorowy

alergeny: 1, 7

 

02.07.2025

środa

 

zacierka na mleku 12 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, parówki z szynki 50 g, papryka świeża 14 g, sos pomidorowy  

arbuz 100 g

alergeny: 1,  7

 

zupa ogórkowa 200 ml

naleśniki z serem (mąka: pszenna 15 g, pełnoziarnista 17 g, orkiszowa 15 g, jaja 30 g, mleko 67 ml, biały ser 100 g, cukier 6 g) i polewą owocowo - jogurtową (banan 50 g, truskawka 42 g, jogurt 20 g), jabłko duszone 150 g, surówka z marchewki 20 g i jabłka 35 g

woda z imbirem, cytryną i miodem 120 ml

alergeny: 1, 7, 9

herbata z cytryną 120 ml

kanapka: bułka grahamka 50 g, masło 5 g, pasta z makreli wędzonej 30 g, ogórek kiszony 10 g, szczypiorek

kalarepka 25 g

alergeny: 1, 4, 7

 

03.07.2025

czwartek

 

kasza manna 9 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica sopocka 20 g, sałata, rzodkiewka 14 g, pomidor 10 g, twarożek ze szczypiorkiem (ser biały 12 g, jogurt 5 g, szczypiorek)

nektarynka 80 g

alergeny: 1, 7

zupa pomidorowa z makaronem 200 ml 

ryż paraboliczny 40 g, indyk z warzywami (pierś z indyka 70 g, papryka kolorowa, cebulka, cukinia 60g), surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli 70 g 

kompot 150 ml, jabłko 100 g

alergeny: 1, 7, 9, 13

herbata owocowa 120ml

bułka orkiszowa 45 g, masło 5 g, miód 15 g, budyń waniliowy - skrobia ziemniaczana 10 g, jaja 13 g, mleko 150 ml, wanilia, cukier 5 g, mus: banan 50 g wiśnia 30 g

alergeny: 1, 7

 

04.07.2025

piątek

płatki owsiane 8 g, na mleku 170 ml 

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka gotowana 30 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 7

zupa krupnik z kaszą jaglaną 200 ml

ziemniaki 150 g, ryba smażona w sosie greckim (miruna filet 70 g, jajo 8 g, cebula 9 g, bułka, olej), surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona 30 g marchewka 10 g, jabłko 25g olej) 

mięta 100 ml, banan 100 g

alergeny: 1, 3, 4, 7, 9 

herbata z cytryną 120ml

kanapka: chleb mieszany 40 g, masło 8 g, pasta z jajka ze szczypiorkiem 40 g, sałata, rzodkiewka 12 g, ogórek kiszony 10 g

alergeny: 1, 3, 7


Lista alergenów:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki

Przyprawy

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, ziele angielskie, tymianek, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pieczywo podawane zamiennie do posiłków:

  • bułka orkiszowa,
  • bułka owsiana,
  • bułka poznańska,
  • chałka bez kruszonki,
  • chleb biały,
  • chleb mix – 5 zbóż,
  • chleb orkiszowy,
  • chleb razowy,
  • chleb sojowy,
  • chleb z dynią,
  • chleb z siemieniem,
  • chleb ze słonecznikiem,
  • chleb żytni,
  • grahamka,
  • kajzerka.