Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie.

Lista alergenów podana jest pod jadłospisem. 


Jadłospis od 12.05.2025 roku do 23.05.2025 roku

data

dzień tygodnia

 śniadanie obiad podwieczorek

16.05.2025

piątek

płatki owsiane 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka gotowana 20 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 7

zupa krupnik z kaszą jaglaną 200 ml

ziemniaki 150 g, ryba smażona w sosie greckim (miruna filet 70 g, jajo 8 g, cebula 9 g, bułka, olej), surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona 30 g, marchewka 10 g, jabłko 25g olej)

mięta 100 ml, banan 100 g

alergeny:1, 3, 4, 7, 9

kawa zbożowa 5 g, na mleku 100 g

kanapka: chleb mieszany 40 g, masło 8 g, pasta z jajka ze szczypiorkiem 40 g, sałata, rzodkiewka 12 g, ogórek kiszony 10 g

alergeny: 1, 3, 7

 

 

19.05.2025

poniedziałek

 

płatki jaglane 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, jajko 32 g ,szynka konserwowa 20 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 3, 7

zupa pieczarkowa z makaronem 200 ml

kasza bulgur 40 g, pulpet wołowo-wieprzowy w sosie pomidorowy (mięso wołowo- wieprzowe 70 g, jajko 8 g, cebula 8 g, bułka, przyprawy), ogórek kiszony 60 g, sałata z rzodkiewką i jogurtem 60 g

kompot 150 ml, gruszka 100 g

alergeny: 1, 3, 7, 9, 13

mleko z rurką 250 ml

kisiel owocowy 200 ml, rogalik maślany 50 g, masło 5 g

chrupki kukurydziane 15 g

alergeny: 1, 3, 7

 

20.05.2025

wtorek

 

płatki kukurydziane 20 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, ser żółty 10 g, kiełbasa krakowska 10 g, sałata, papryka 14 g, ogórek świeży 10 g

banan 100 g

alergeny: 1, 7

zupa kapuśniak z młodej kapusty 200 ml

ziemniaki 150 g, sztuka mięsa w sosie własnym (szynka 100g, cebula 10g), mizeria 70 g (ogórek świeży 60 g, jogurt naturalny 10 g), buraczki duszone 70 g

kompot 150 ml, arbuz 100 g

alergeny: 1, 7, 9, 13

kawa inka na mleku 120 ml

ryż zapiekany z jabłkiem (ryż paraboliczny 28 g, śmietana 33 g, mleko 50 ml, cukier, cynamon, jabłko duszone 150 g)

marchewka 25 g

alergeny: 1, 7

 

21.05.2025

środa

 

płatki owsiane 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, szynka gotowana 30 g, sałata, pomidor 14 g, ogórek kiszony 10 g

gruszka 100 g

alergeny: 1, 7

zupa szpinakowo-szczawiowa z ziemniakami 200ml

makaron (zwykły 23 g, pełnoziarnisty 25 g) z białym serem 70 g (cukier 4 g) i polewą owocową (banan 50 g wiśnia 42 g, jogurt 20 g), surówka z marchewki i jabłka (marchew 30 g, jabłko 20 g, rodzynki 5 g, jogurt 6 g), jabłko duszone 150 g

woda z cytryną, imbirem i miodem 120 ml

alergeny: 1, 3, 7, 9

herbata z cytryną 120 ml

kanapka: kajzerka 50 g, masło 5 g, pasta z tuńczyka 30 g, ogórek kiszony 10 g, szczypiorek

kalarepka 15 g

alergeny: 1, 4, 7

 

22.05.2025

czwartek

 

kasza manna 7 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, polędwica sopocka 20 g, sałata, rzodkiewka 14 g, świeży ogórek 10 g

arbuz 100 g

alergeny: 1, 7

zupa z soczewicą 200 ml

kasza jęczmienna 40 g, gulasz drobiowy z warzywami (filet z kurczaka 80 g, cukinia 15 g, marchewka 15 g, papryka czerwona 10 g, cebula 8 g), surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska 40 g, papryka kolorowa 30 g, pomidor 10 g, olej 8 g)

kompot 150 ml, jabłko 100g

alergeny: 1, 7, 9

herbata z cytryną 120 ml

bułka maślana 40 g, masło 5 g, dżem 15 g

galaretka z owocami 130 g (truskawki, jabłka )

alergeny: 1, 7

 

23.05.2025

piątek

płatki ryżowe 8 g, na mleku 170 ml

kanapka: pieczywo mieszane 50 g, masło 5 g, filet z indyka 20 g, sałata, papryka 14 g, ogórek kiszony 10 g

jabłko 100 g

alergeny: 1, 7

zupa ogórkowa z koperkiem 200 ml

ziemniaki 150 g, kotlet z ryby (filet z miruny 80 g, jajo 8 g, olej, bułka tarta), surówka z cykorii, ogórka kiszonego i jabłka 60 g, marchewka gotowana 70 g (marchewka, masło 5 g)

herbata owocowa 100 ml, banan 100 g

alergeny: 1, 3, 4, 7, 9

mleko 120 g

chałka 40 g masło 5 g, twarożek na słodko (ser biały 25 g, jogurt 6 g, cukier 2 g, wanilia), krem a la nutella (mleko kokosowe 12 g, daktyle 8 g, kakao)

alergeny: 1, 3, 7


Lista alergenów:

  1. zboża zawierające gluten
  2. skorupiaki i produkty pochodne
  3. jaja i produkty pochodne
  4. ryby i produkty pochodne
  5. orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. soja i produkty pochodne
  7. mleko i produkty pochodne
  8. orzechy
  9. seler i produkty pochodne
  10. gorczyca i produkty pochodne
  11. nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. dwutlenek siarki
  13. łubin
  14. mięczaki

Przyprawy

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, ziele angielskie, tymianek, cynamon.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Pieczywo podawane zamiennie do posiłków:

  • bułka orkiszowa,
  • bułka owsiana,
  • bułka poznańska,
  • chałka bez kruszonki,
  • chleb biały,
  • chleb mix – 5 zbóż,
  • chleb orkiszowy,
  • chleb razowy,
  • chleb sojowy,
  • chleb z dynią,
  • chleb z siemieniem,
  • chleb ze słonecznikiem,
  • chleb żytni,
  • grahamka,
  • kajzerka.